KÜLÖNSZÁM: A bolygóért, gyerekekkel

Az Internet, a közösségi oldalak, a magazinok mostanában (végre) azzal vannak elfoglalva, hogy riadót fújjanak nekünk: tovább nem halogathatjuk a szembenézést azzal, hogy mit tettünk a bolygónkkal, és legfőbb IDEJE (itt és most, nem holnap!) annak, hogy összefogással mentsük a menthetőt; mindenki a maga eszközeivel tegyen végre azért, hogy dédunokáink számára legyen lehetőség az ÉLETRE. Jane Goodall, a varázslatos, világhírű etológus így inspirál bennünket a témában: „Mindannyian hatással vagyunk a jövőre, minden egyes cselekedet számít, és mindenkinek meg kell tennie a tőle telhető legtöbbet azért, hogy megóvjuk ezt a csodás bolygót, amin élünk.”

Szabó Virág beharangozója

A tőle kapott mottóval nyitom meg magazinunk különszámát (amely augusztus 1-jével válik olvashatóvá). A szülőkhöz és a pedagógusokhoz szólunk elsősorban, bízva abban, hogy internetes magazinunk olyan praktikus ötletekkel szolgálhat a bolygómentés témakörében, amely a lelkes anyukák, apukák, nagyszülők, óvónénik/bácsik, tanító nénik/bácsik, tanárnők/tanár urak által gyermekeik számára is akár napi gyakorlattá válhatnak, egy fontos, nemes cél érdekében. Fogjunk Össze Egy Jobb Világért!

FELHÍVÁS: Inspiráljuk egymást! Várjuk azon gyerekközösségek jelentkezését – és néhány mondatos – beszámolóját, akik tetteikkel máris hozzájárultak egy jobb jövő megteremtéséhez a bolygón. A beszámolókat megjelentetjük a magazinunkban. A beküldés határideje: július 20. fenypont@gmail.com

FOTÓ: www.climenews.com, idézet: www.turistamagazin.hu

TARTALOMJEGYZÉK:

Interjú egy méhésszel
MéhErő – Mi a teendő, ha összetalálkozunk egy méhecskével?
Inspiráló – Külföldi gyermekkezdeményezések a bolygó megmentéséért
Inspiráló – Hazai gyermekkezdeményezések a bolygó megmentéséért
Hétköznapi Misszióink – otthon és a kertben
Hétköznapi Misszióink – az óvodában, iskolában
A mindennapok mini-hősei – Környezetvédelmi hőstettek
Mit tehet a szülő, a pedagógus?
Játsszunk zölden!
Alkossunk zölden!
Továbblapozó – Könyvajánló