Immunrendszer és gyerekek

Nagy izgalommal fogtunk a jelen magazinszám elkészítéséhez, de még a reméltnél is különlegesebb témákat és beszélgetőtársakat találtunk. Szerzőink naponta írták felém a lapzárta előtt lelkesült üzeneteiket, micsoda kincseket osztottak meg velük interjúalanyaik. Ajándék szerkeszteni is ezeket a cikkeket, és megsúgom: nekünk itthon máris segítségünkre voltak az olvasott információk… jelenthetem: működnek!

Mert miről is van szó jelen magazinszámunkban?

Beköszöntött az ősz sütőtök-illattal, ugyanakkor a mindennapos kihívással is: vajon hogyan tartsuk karban gyermekeink immunrendszerét?
Őszintén: kinek nincs elege máris a tüsszögésből, köhögésből, az ovis és iskolai hiányzásokból? És bár a szakemberek egyöntetűen állítják, egy kis nátha senkinek sem árt, sőt! mi, szülők mégis természetesen azon vagyunk, hogy minél inkább megóvjuk csemetéinket – és önmagunkat – a hideg, nyirkos évszakok próbatételeitől. Azzal tisztában vagyunk, hogy igencsak kényes témát boncolgatunk ezúttal (is), hiszen a gyógyítás területén erősen megoszlanak a vélemények, mi mégis annyit kérünk: fogadjátok nyitott szívvel cikkeinket, és csemegézzetek belőlük kíváncsian. Úgyis mindenki megérzi, számára melyik a hiteles, biztonságot adó út. Számunkra pedig a fő cél a sokszínűség bemutatása és a praktikus tanácsok közvetítése volt. Mint mindig.

WKTV Journal fotó

Jókedvű, egész-ségben megélt őszi és téli napokat kíván a szerzők nevében is:

Szabó Virág főszerkesztő

TARTALOMJEGYZÉK:
Immun-Mese – Kis Adrienn és Rapai Csaba írása
Mi is az az immunrendszer? – Dimény Orsolya biológus válasza

Egészségalapozás gyermekkorban – Szabó Virág cikke
Doktor ÉS Szülő – ők vajon hogyan csinálják? – Kis Adrienn és Szabó Virág interjúi
Táplálással az erős immunrendszerért – Bahul Krisztina interjúi – Kicsi Vú, Olasz Ildikó, Lipovnitzkyné Gy Bernadettel és Bedecs Judittal

Gyógytea gyermekkorban – A füvesember Szabó György válaszol – Szabó Virág interjúja
Mozgással az egészségért – K. Borsi Erzsébet Etka-jóga oktató cikke

A fermentálásról, Müller Ildikóval – Hyross Kata interjúja
Így csináljuk mi – az aktuális szám szerzői vallanak
Mese és játék az egészségért – Szabó Virág gyűjteménye

TovábbLapozó – Kis Adrienn és Szabó Virág könyvajánlója


Következő számunk 2020. januárjában jelenik meg.
A téma: Válás és gyereke