TovábbLapozó

Kis Adrienn és Szabó Virág könyvajánlója

…kihívást okozott számunkra a felnőtteknek szóló, gyermekek egészségére vezető könyvek hihetetlen kínálata… ugyanakkor kevés a gyerekeknek szóló mesekönyv a témában. Nézzétek, mire jutottunk:

Hiánypótló kötetnek látom Szeghy Karolina Nagy egészségkönyvem – Mesék az egészségtudatos magatartás kialakításához című könyvét, amely egyszerre szól szülőhöz és gyermekhez egy igen fontos, a jövőt is meghatározó témában. Fontos kérdés ugyanis, hogyan tanítsuk meg gyerkőceinknek, mi egészséges és mi nem az, hogyan vigyázhatnak magukra, milyen módszerekkel szerettethetjük meg velük pl. a mozgást. A rövid mesék komoly segítséget nyújthatnak az élvezetes, közös tanuláshoz. Érzésem szerint idén a karácsonyfa alatt ezt a kötetet megtalálja a kislányom.

Bernadette Bächle-Helde | Ursel Bühring: Gyógyító borogatások és pakolások
A borogatások sokak számára idejétmúlt hókuszpókusznak tűnhetnek – pedig hatékonyságuk mára már tudományosan is igazolt. Titka abban rejlik, hogy a panaszokhoz megfelelően kiválasztott hatóanyag valamint a borogatás fizikai hatásán túl a kezelés a lelket is gyógyítja – az odafigyelés, az érintés és a gondoskodás bensőséges biztonságérzetet teremt.  Kisgyerekek különösen jól reagálnak erre a gyógymódra. Nekünk bevált, próbáljátok ki Ti is!


Wolfgang GOEBEL – Michaela GLÖCKLER:
A nagy gyermek-kalauz

Ez az újszerű tanácsadó könyv a hagyományos tanácsokon kívül azokon túlmutató, széles látókörű, alternatív lehetőségek egész sorát tartalmazza, egészen tizenéves korig. Három részre tagolódva kimerítően tárgyalja a hétköznapi betegségeket, a gyermeki fejlődés elősegítésének lehetőségeit és a nevelés egészségmegőrző hatását. 
Az egészséges és a beteg napok teendőinek gyakorlati leírásán túlmenően olyan árnyalt összképet is nyújt, melynek segítségével megérthetjük, hogy hogyan illeszkednek össze nagy egységgé a gyermek fejlődésének apró mozzanatai. 
A könyv célja, hogy a szülők önálló ítéletalkotását és biztonságérzetét növelve elősegítse gyermekeik bizalommal és melegséggel átszőtt, egyéni és szabad fejlődését.
A könyvet húsz nyelvre fordították le, magyarul Dr. Szőke Henrik gondozásában jelent meg.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ